HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Verhoging kostenplafond bepaalde vrijwilligers

Net zoals dat in 2021 het geval was voor de vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken in de vaccinatiecentra, wordt voor 2022 het kostenplafond voor bepaalde vrijwilligers verhoogd en wel tot 2479 euro. Het gaat over vrijwilligers in de zorgsector en het onderwijs in het raam van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19, met betrekking tot de schorsing van de door de werkgever gegeven opzeggingstermijn tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de oorlogssituatie in Oekraïne en met betrekking tot het scholingsbeding, voor activiteiten in het kader van het beheer van de COVID-19 crisis.

Deze bepaling treedt in werking vanaf 1 januari 2022.Koninklijk besluit van 20 december 2018 tot verhoging van het jaarlijks kostenplafond, zoals bepaald in artikel 10, eerste lid van de wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van de vrijwilligers, voor bepaalde categorie├źn van vrijwilligers (B.S. 12.09.2022)

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...