HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Kaderbesluit rechtspositieregeling van het personeel van lokale en provinciale besturen definitief goedgekeurd

Op 20 januari 2023 heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gegeven aan het langverwachte nieuwe kaderbesluit rechtspositieregeling. De gewijzigde regelgeving zorgt ervoor dat lokale en provinciale besturen meer vrijheid krijgen voor het voeren van een modern lokaal personeelsbeleid.

Het besluit zet in op verschillende vernieuwingen:

  • het wegwerken van de verschillen tussen statutaire en contractuele personeelsleden,
  • inzetten op interne mobiliteit tussen de lokale en provinciale besturen en op externe mobiliteit tussen overheidsniveaus en de private sector.

Het besluit introduceert ook verschillende moderne hr-instrumenten voor de lokale en provinciale besturen.

Het is nu wachten op de publicatie in het Belgisch Staatsblad, waarna de besturen volop aan de slag kunnen om hun RPR aan te passen tegen 1 januari 2024.

Uiteraard zullen wij bij HRMConnect nog volop informeren over de wijzigingen en toepassingen. Een geplande opleiding die de wijzigingen al meeneemt is onze klassieke opleiding over de personeelsreglementering in lokale besturen van experte Aanje Kints die doorgaat eind april. De personeelsreglementering in lokale besturen (vandenbroele.be)

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...