HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

FAQ: Is het mogelijk om een verschillende vrijwilligersvergoeding toe te kennen per periode?

Lokale besturen geabonneerd op HRMConnect genieten van de mogelijkheid om vragen te stellen aan de redactie van HRMConnect.

Recent kregen we volgende vraag binnen: 

"Onze toeristische dienst doet voor de permanentie van de toeristische balie beroep op vrijwilligers. Buiten het toeristisch seizoen zitten de vrijwilligers hier 3 uur per dag en ontvangen ze XX euro. Nu wensen ze in het toeristisch seizoen de vergoeding op te trekken naar de maximale vergoeding omdat de vrijwilligers dan een volledige dag permanentie voorzien. Mogen we twee verschillende vergoedingen voor dezelfde taak hanteren waarbij het enige verschil de duurtijd van het vrijwilligerswerk is?"

Antwoord van onze experte:

"Het is inderdaad mogelijk om een verschillende vrijwilligersvergoeding toe te kennen, in functie van de duurtijd van het vrijwilligerswerk. Aangezien een vrijwilliger geen loon ontvangt, mag er ook niet met de duur van het vrijwilligerswerk rekening gehouden worden.

Uit de vraag blijkt dat er een duidelijke periode kan afgeleid worden waarbij het vrijwilligerswerk een volledige dag beslaat.

Er wordt dus best geformuleerd dat er voor het vrijwilligerswerk in de periode van ... (= periode buiten toeristisch seizoen) een vrijwilligersvergoeding wordt toegekend van XX euro en voor het vrijwilligerswerk in de periode van ... (= periode van het toeristisch seizoen) een maximale vrijwilligersvergoeding  (volgens fiscale en sociale regelgeving) wordt toegekend."

Is uw bestuur geabonneerd op HRMConnect en heeft u ook een vraag omtrent het personeelsbeleid? Aarzel niet en stel ze ons via info@hrmconnect.be

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...