HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Twee nieuwe modellen rond "Beëindigen arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht" en "Outplacement"

Na het ontvangen van een beslissing ontslag wegens medische overmacht van de arbeidsgeneesheer ben je als werkgever verplicht outplacement aan te bieden.

Dit doe je binnen de 15 dagen nadat de arbeidsarts het einde van de arbeidsovereenkomst omwille van medische overmacht heeft vastgesteld, schriftelijk via een outplacementaanbod ter waarde van 1.800 euro voor te stellen aan de werknemer. Dit kan via volgend model van "kennisgeving outplacementaanbod".

Opgelet: De specifieke regeling van outplacement bij medische overmacht is van toepassing wanneer, na afloop van de bedoelde procedure, de werkgever zich op de definitieve arbeidsongeschiktheid van de werknemer beroept om het einde van de arbeidsovereenkomst vast te stellen.  

De regeling is niet van toepassing wanneer het de werknemer is die zich beroept op medische overmacht om een einde te stellen aan de arbeidsovereenkomst. Zij is evenmin van toepassing wanneer beide partijen gezamenlijk (werkgever én werknemer) het einde van de arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht vaststellen.

We voegden ook een sjabloon "beëindigen arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht" toe voor wie een leidraad kan gebruiken in het opstellen van een beëindiging  van de arbeidsovereenkomst.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...