HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Nieuw(s) in juni 2023

1. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet - Nuances in integriteit

Tweemaandelijks brengt Roel Verhaert (erestadssecretaris stad Antwerpen) voor MATConnect zijn kijk op integriteit, geïnspireerd door actuele gebeurtenissen en cases.

Zijn recentste artikel focust op het thema van onze virtuele identiteit en de ‘nieuwe’ perceptie die sociale media brengen met feiten, nepnieuws en alle gradaties daartussen. Wat is de realiteit en in welke context moet je die bekijken? Hoe ga je daar als organisatie mee om en hoe kan een steeds evoluerend integriteitsbeleid hier een antwoord op bieden?

Het artikel biedt eerste handvaten. Voor verdieping is er ook een uitgebreide publicatie van dezelfde auteur terug te vinden in MATConnect of op papier

 

2. 14.000 vacatures bij lokale besturen in 2022

Het is een hallucinant cijfer, maar een jammerlijke realiteit. En het toont meteen ook aan dat de krapte op de arbeidsmarkt ook voor lokale besturen heel echt is. In de marge van het event Expeditie K (vorige week in Kortrijk) heeft VVSG daarom een Actieplan #Lokaalwerkt! gelanceerd. Lokale besturen hebben als potentiële werkgever heel wat troeven en die wil VVSG met dit actieplan in de verf zetten. Door enkele concrete richtlijnen wil het plan lokale besturen ondersteunen in haar dagelijkse 'war for talent'. 

Ook enkele sessies tijdens Expeditie K van 1 juni focusten op het goede werkgeverschap van lokale besturen en hoe ze dit nog meer kunnen inzetten. 

 

3. Wist je dat er twee vormen van dominantie zijn?

Ann Moreels heeft haar rubriek vol wist-je-datjes niet enkel voor het platform HRMConnect. Ook binnen MATConnect worden regelmatig interessante weetjes gedeeld voor leidinggevenden van lokale besturen. wist je bijvoorbeeld dat er zoiets bestaat als positieve dominantie en negatieve dominantie?

 

4. Nieuwe e-learning in ons aanbod voor de dienst Burgerzaken

Levenslang leren is een concept waar we bij Vanden Broele heel veel aandacht aan besteden. Er is uiteraard het gegeven dat kennis moet blijven evolueren, want regelgeving en de praktijk verandert ook snel. Maar ook medewerkers en de context van leren verandert steeds. Waar medewerkers vroeger vooral inschreven voor klassikale opleidingen is dit de voorbije jaren sterk geëvolueerd naar digitale vormingen (webinars), maar recent ook meer naar het format e-learnings. Tijds- en plaatsonafhankelijk op het tempo van de medewerker. Kennisoverdracht afgewisseld door testjes die de kennisopbouw ook meet. 

Recent werd een gloednieuwe e-learning gelanceerd voor elke (nieuwe) medewerker van de dienst Burgerzaken die kennis wil verwerven of opfrissen. Een aanbod exclusief voor onze abonnees op OranjeConnect. 

 

5. De zomer als perfecte moment voor zelfreflectie en vorming

De maanden juli en augustus worden altijd beschouwd als een kalmere periode. Samen met Anne Moreels bieden wij deze zomer enkele zomersessies aan die perfect zijn om even stil te staan bij uw persoonlijke ontwikkeling. 

Volgende sessies zijn gepland:

  • Sessie 1 : 06/07/2023 - Manage jezelf naar tijd en stress - VOLZET
  • Sessie 2 : 17/07/2023 - Beter vergaderen - nog enkele plaatsen vrij
  • Sessie 3 : 21/08/2023 - Omgaan met 'speciale' menselijke trekken van medewerkers/collega's - nog enkele plaatsen vrij
  • Sessie 4 : 28/08/2023 - Hoe je aandacht en concentratie verhogen in een omgeving vol prikkels - nog enkele plaatsen vrij
Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...