HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Moeilijke boodschappen aan een breed publiek: enkele tips

Moeilijke boodschappen brengen is meestal moeilijk, vervelend en vaak ook delicaat. Het hangt natuurlijk af van de aard van de boodschap of hoeveel impact de boodschap zal hebben, maar in het algemeen is een moeilijke boodschap brengen niet iets waar we voor staan te springen.

Moeilijke boodschappen overbrengen naar een breed publiek, in een professionele context, heeft dan nog iets extra speciaals. Want ‘een breed publiek’ is vaak groot of iets groter in aantal, met veel verschillende persoonlijkheden en daardoor moeilijk in te schatten naar reacties toe.

We denken hier bijvoorbeeld aan een team, een afdeling, een cluster, een sector of een hele organisatie, maar ook burgers (aan de balie of in een infosessie met een bepaalde groep burgers in het kader van de opening van een asielcentrum of in het kader van wegenwerken enzovoort).

Ann Moreels geeft in dit artikel een tiental nuttige tips hoe je dit kan aanpakken. Ze bespreekt ook enkele interessante voorbeeldsituaties.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...