HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Nieuw! De interne arbeidsmarkt van lokale en provinciale besturen

De openbare besturen voelen meer dan ooit de schaarste op de arbeidsmarkt. Veel mensen binden zich niet meer voor lange tijd, laat staan voor hun hele carrière, aan dezelfde werkgever en verkiezen een flexibelere loopbaan. Daarnaast is er ook de noodzaak om de personeelsleden langer te laten werken en je krijgt een mix die je dwingt om je beleid voor het ontwikkelen en het inzetten van het potentieel van je eigen werknemers grondig te herbekijken.

Als hr-afdeling ben je misschien snel geneigd om buiten de eigen organisatie op zoek te gaan. Maar het interne potentieel is minstens even belangrijk. Om dat interne potentieel optimaal te benutten zijn er een aantal bepalingen opgenomen in het rechtspositieregelingsbesluit. Door eenvoudige, interne afspraken kan je de interne mobiliteit voorrang geven op externe werving.

Hoe je die zogenaamde interne arbeidsmarkt ten volle kan benutten, is het voorwerp van dit boek. Wat zijn de procedures die je moet volgen voor het intern laten doorgroeien van jouw personeel? Welke creatieve oplossingen zijn er bij andere besturen? Wat doe je als voorbereiding richting het flexibiliseren van de interne arbeidsmarkt? Op deze vragen bieden we een praktijkgericht antwoord aan de hand van verschillende voorbeelden.

De rode draad doorheen dit boek is dat men door voortdurende beweging telkens opnieuw de afstemming moet maken tussen de competenties van de personeelsleden en de noden van de werkgever, wat bewijst dat het aloude adagium “de juiste persoon op de juiste plaats” nog steeds brandend actueel is.

 

 

Dit boek van de hand van Karel Eeckhout (Directeur Personeel, Organisatie & Communicatie bij Provincie West-Vlaanderen) is beschikbaar op HRMConnect maar kan ook besteld worden via de volgende link:

De interne arbeidsmarkt van lokale en provinciale besturen (vandenbroele.be)

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...