HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Flexi-jobs in het onderwijs: terug naar af

Op 1 april 2024 breidde het stelsel van flexi-jobs uit naar de sectoren kinderopvang, onderwijs, sport en cultuur. Het blijkt echter dat de RSZ enkel flexi-jobs in het onderwijs aanvaardt wanneer het verstrekken van onderwijs de hoofdactiviteit is van de organisatie. Dit impliceert dat voor het gemeentelijk onderwijs, dat deel uitmaakt van een lokaal bestuur, geen gebruik kan gemaakt worden van flexi-jobs.

Ondanks onderhandelingen van de VVSG met de kabinetten Werk en Sociale Zaken en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) is er geen oplossing op korte termijn. Voor de sectoren kinderopvang, onderwijs, sport en cultuur blijft het dus zoeken naar een oplossing. De komende maanden werkt de VVSG met de RSZ aan een gezamenlijk voorstel van wetswijziging. De effectieve omzetting in wetgeving zal voor de volgende federale regering zijn. 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...