HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Aan de slag met sociale economie: handleiding voor begeesterde lokale besturen

Sociale economie zit meer dan ooit in de lift. De coronacrisis toonde nogmaals de onmiskenbare waarde aan van dit unieke segment van de arbeidsmarkt, waar lokale verankering en inclusie samenkomen in maatschappelijk waardevolle ondernemingen. De Vlaamse overheid ondersteunt maatwerk ten volle en lokale besturen nemen vaak het voortouw om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toe te leiden naar een duurzame job met betekenis. En dat kan op diverse manieren.

Helaas blijven nogal wat mogelijkheden van sociale economie onbekend – dus onbemind. Voor wie een degelijke onderdompeling wenst in hoe een lokaal bestuur mee het verschil kan maken met sociale economie, schreef Mieke Frans (provinciebestuur Vlaams-Brabant) een absolute must-read met tal van praktische insteken en inspirerende getuigenissen: Aan de slag met sociale economie. Dit referentiewerk op maat van lokale besturen werd zopas herwerkt en in nauwe samenwerking met de Vereniging van Vlaamse Provincies heruitgegeven.  

HRMConnect-abonnees hebben in het kader van hun online abonnement toegang tot de digitale versie van de publicatie.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...