Vraag het aan... HRMConnect: corona-ouderschapsverlof

Terug naar het overzicht Vraag het aan... HRMConnect: corona-ouderschapsverlof

Datum: maandag 8 juni 2020

Auteur(s): HRMConnect Redactie

Het corona-ouderschapsverlof komt tegemoet aan veel grieven, maar brengt ook wat vragen met zich mee. Deze vraag werd gesteld aan HRMConnect:

"Een van onze personeelsleden neemt nu ouderschapsverlof op. Kan dit omgezet worden naar corona-ouderschapsverlof? Onder welke voorwaarden kan dit gebeuren?" 

 

Het antwoord van onze experts:

De reglementering voorziet twee mogelijkheden om het gewone ouderschapsverlof 'on hold' te zetten om in de plaats corona-ouderschapsverlof te krijgen: een schorsing en een omzetting.

In de twee gevallen wordt de teller van het gewone ouderschapsverlof tijdelijk stopgezet. Bijgevolg kan het saldo nadien integraal worden opgenomen als de werknemer voldoet aan alle voorwaarden.

 

1. Schorsing van het gewone ouderschapsverlof

De werknemer kan aan de werkgever vragen om het gewone ouderschapsverlof te schorsen om de tewerkstellingsbreuk te wijzigen. Een werknemer die bijvoorbeeld 1/5 ouderschapsverlof opneemt, kan een schorsing aanvragen en voor bijvoorbeeld 50% corona-ouderschapsverlof opnemen.

 

2. Omzetting van het gewone ouderschapsverlof

De werknemer kan aan de werkgever vragen om het gewone ouderschapsverlof om te zetten in een corona-ouderschapsverlof. Het verschil met de schorsing is dat je hier dezelfde onderbrekingsbreuk behoudt.

 

Na het corona-ouderschapsverlof (schorsing of omzetting van het gewone ouderschapsverlof) start de loopbaanonderbreking, het tijdskrediet of het thematisch verlof automatisch opnieuw tot de oorspronkelijk gevraagde einddatum. De oorspronkelijke periode wordt niet verlengd.

Indien het oorspronkelijke ouderschapsverlof bijvoorbeeld aangevraagd was tot september 2021 en de werknemer laat het ouderschapsverlof voor de maanden april, mei en juni 2020 omzetten naar corona-ouderschapsverlof, dan gaat het ouderschapsverlof terug in vanaf juli 2020 en loopt door tot september 2021.

 

Wat gebeurt er met de periode waarin de oorspronkelijke loopbaanonderbreking, het tijdskrediet of het thematisch verlof werd geschorst of het gewone ouderschapsverlof werd omgezet?

1. In geval van schorsing van een loopbaanonderbreking, een tijdskrediet of een thematisch verlof om een corona-ouderschapsverlof op te nemen

De periode waarin de werknemer een periode van loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof schorste gaat niet verloren. De periode die werd geschorst om een corona-ouderschapsverlof op te nemen kan men later opnieuw opnemen, ook al voldoet deze niet aan de minimale duur voorzien door de reglementering. Voor de opname van dit “geschorste deel” moet de werknemer een nieuwe aanvraag indienen en opnieuw voldoen aan de toegangsvoorwaarden.

2. In geval van omzetting van een ouderschapsverlof naar een coronaouderschapsverlof

De periode waarin het gewone ouderschapsverlof 'on hold' werd gezet, is niet verloren. Het volledige saldo van het gewone ouderschapsverlof kan de werknemer dus later nog opnemen, tot het kind 12 jaar wordt (of 21 als het kind een handicap heeft), aangezien het corona-ouderschapsverlof niet meetelt bij het krediet van het gewone ouderschapsverlof. Voor de opname van dit “omgezette deel” moet de werknemer een nieuwe aanvraag indienen.

 

Ook een vraag over personeelsbeleid in lokale besturen? Stel ze aan HRMConnect!

Contacteer ons via info@hrmconnect.be. Wij leggen uw vraag voor aan onze experts en koppelen snel en betrouwbaar naar u terug.