Alles over het corona-ouderschapsverlof

Terug naar het overzicht Alles over het corona-ouderschapsverlof

Datum: woensdag 10 juni 2020

Auteur(s): HRMConnect Redactie

In mei werd door de federale regering een nieuwe vorm van ouderschapsverlof in het leven geroepen, met name het corona-ouderschapsverlof. Dit verlof moet ouders-werknemers toelaten om in coronatijden hun werk makkelijker te combineren met de opvang en zorg voor de kinderen.

Het corona-ouderschapsverlof vertoont enkele gelijkenissen met het gewoon ouderschapsverlof, maar verschilt ook op een aantal punten. Dat roept enkele vragen op.

 

1. Wat met statutaire personeelsleden?

Een belangrijk punt in de context van lokale besturen betreft de vraag of dit verlof ook automatisch van toepassing is op statutaire personeelsleden. 

Chloé Van Landeghem en Charlotte Persoons van GD&A Advocaten onderzoeken de kwestie grondig in onderstaand dossier. Klik op de afbeelding om het te lezen.

 

 

2. Wat zijn de voorwaarden om ouderschapfverlof om te zetten naar corona-ouderschapsverlof?

Zoals ook GD&A aangeeft, is er een optie om gewoon ouderschapsverlof om te zetten naar corona-ouderschapsverlof. Maar onder welke voorwaarden kan dit precies en wat gebeurt er met de omgezette periode ouderschapsverlof?

Lees hier het antwoord van onze expert Franky Blomme.

                   

 

Nog geen HRMConnect-abonnee? Wenst u ook toegang tot een kennisdatabank vol relevante publicaties? Neem contact op met ons voor verdere vrijblijvende informatie of een coronabestendige digitale demonstratie: info@hrmconnect.be of 050 642 818.