RPR onder de loep: interne personeelsmobiliteit

Terug naar het overzicht RPR onder de loep: interne personeelsmobiliteit

Datum: donderdag 18 februari 2021

Auteur(s): Aanje Kints

Medewerkers van lokale besturen hebben de mogelijkheid om op vrijwillige basis voor een andere functie binnen hun bestuur te kiezen. Op deze manier kunnen personeelsleden toch van job wijzigen, zonder hun bestuur te verlaten. In theorie kunnen ze zo hun ervaring optimaal inzetten en toch nieuwe uitdagingen aangaan.

In veel besturen is interne personeelsmobilieit echter nog niet ingeburgerd. Vaak neemt het de vorm aan van een herplaatsing of 'mutatie' in antwoord op het gebrekkig functioneren van medewerkers. Een positieve opvatting van interne mobiliteit biedt evenwel extra kansen aan medewerkers.

Aanje Kints biedt u daarom een helder overzicht van de regelgeving rond interne personeelsmobiliteit, zodat ook uw bestuur alle positieve facetten van deze maatregel kan benutten.

 

Abonnees kunnen het artikel makkelijk raadplegen door op onderstaande afbeelding te klikken

 

Nog geen HRMConnect-abonnee? Wenst u ook toegang tot een kennisdatabank vol relevante publicaties? Neem contact op met ons voor verdere vrijblijvende informatie of een demonstratie ter plaatse: info@hrmconnect.be of 050 642 818.