RPR onder de loep: ziekteverlof voor statutair personeel

Terug naar het overzicht RPR onder de loep: ziekteverlof voor statutair personeel

Datum: donderdag 18 maart 2021

Auteur(s): Aanje Kints

Werknemers die ziek zijn, hebben recht op ziekteverlof. Contractuele werknemers ontvangen voor deze dagen een uitkering van het ziektefonds, maar voor statutaire personeelsleden is dit anders geregeld. Zij ontvangen (minstens gedurende een bepaalde periode) hun volledige loon.

De berekening van dit verlof voor ziekte is deels geregeld in het Besluit Rechtspositieregeling en deels in de eigen rechtspositieregeling. Lokale besturen beschikken ook hierin over een significante vrijheid bij het invullen van de bepalingen rond dit verlof. De keuzes die het bestuur daarin maakt, hebben sterke impact op het personeelslid én op het bestuur.

Daarom stipt Aanje Kints (diensthoofd Personeel gemeentebestuur Zulte) nauwkeurig aan wat er precies bepaald is in het Besluit Rechtspositieregeling en welke keuzes lokale besturen binnen dit kader kunnen maken.

*In een vorige versie van dit artikel werd de ambtshalve pensioenleeftijd van statutaire personeelsleden nog bepaald op 60 jaar. Sinds 2018 is deze leeftijd echter aangepast naar 63 jaar - dit werd in de huidige versie rechtgezet.*

 

Geïnteresseerd in de andere bijdragen in deze reeks? Abonnees kunnen alle voorbije artikels raadplegen via deze link.

 

Nog geen HRMConnect-abonnee? Wenst u ook toegang tot een kennisdatabank vol relevante publicaties? Neem contact op met ons voor verdere vrijblijvende informatie of een demonstratie ter plaatse: info@hrmconnect.be of 050 642 818.