HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

A little more conversation

De weg naar impactvolle dialoog:
een workshop om uw gesprekken een boost te geven

De competentielijstjes liegen er niet om: communicatieskills prijken overal bovenaan en in de meeste jobs maakt communicatievaardigheid zonder twijfel meer dan ooit het verschil. Communicatie mag dan wel alomtegenwoordig zijn, vaak lijkt ze tezelfdertijd toch zo vluchtig en te weinig betekenisvol.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de gesprekken die je voert maximaal impact hebben en écht beklijven? Dat je intelligent en verbindend in dialoog gaat en duurzame relaties en afspraken opbouwt in plaats van te prediken in de woestijn? Dat je moeilijke gesprekken kan aangaan met een sterker inzicht en een betere voorbereiding? En dat je, bovenal, flexibel in interactie kunt gaan met de persoon tegenover je en een écht tweegesprek voert?

Wim Coppieters en Catherine Ruys beschreven acht technieken die de kwaliteit van sterke interacties bevorderen.

Wim Coppieters en Catherine Ruys

Zin in een voorsmaakje?

Hieronder komt u meer te weten over ... de kracht van vragen stellen! 

 

Methodiek 1: de kracht van vragen stellen!

 

 

Naast de kracht van vragen stellen beschreven Catherine Ruys (DCR consulting) en Wim Coppieters (SWim) nog 7 andere cruciale gespreksmethodieken. Al hun expertise werd gebundeld in een handzaam caseboekje voor impactvolle dialoog. Meer info via onderstaande tegel. 

 

A little more conversation in digitale vorm?

Al onze publicaties - en nog veel meer - zijn online beschikbaar via de kennisbibliotheek op maat van HR in lokale besturen HRMConnect. Voor een vaste abonnementsprijs krijgen alle medewerkers van geabonneerde besturen (gemeente én OCMW) onbeperkt toegang tot meer dan 40 gespecialiseerde publicaties, 160 thematische dossiers, meer dan 100 gebruiksklare modeldocumenten, een selectie uitgewerkte procedures, verfrissende vragen-en-antwoorden, pertinente rechtspraak en een uitgebreide wetgevingsdatabank omtrent arbeidsrecht en sociaal recht. Zoek niet verder!