HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Aanpassing van protocol IFIC publieke ouderenzorg

Zoals eerder bericht sloten de Vlaamse Regering en de sociale partners op 30 maart 2021 het 6de Vlaamse Intersectorale Akkoord af voor de social/non-profit sector voor de periode 2021-2025 (VIA6-akkoord). Dit akkoord zorgt voor meer koopkracht, meer handen in de zorg en meer veerkracht voor de Vlaamse zorgsector.

Op 13 mei 2022 sloten de Vlaamse Regering en de sociale partners, in de schoot van het comité C1 voor de provinciale en lokale besturen, een protocol af tot wijziging van het “protocol – deel 2: activering van de barema’s” dat reeds op 24 november 2021 werd afgesloten.

De wijzigingen in het protocol hebben betrekking op de volgende aspecten:

  • de ontbrekende functies
  • de activering van bepaalde IFIC-barema’s
  • de keuze voor het IFIC-barema voor licentiaten of masters in de kinesitherapie die werkzaam zijn op niveau B bij een lokaal bestuur
  • de toelage voor waarneming van een hogere functie

De afspraken treden met terugwerkende kracht in werking vanaf 13 oktober 2021.

Bron: ABB

 

Het wijzigingsprotocol vinden HRMConnect-abonnees, samen met alle andere relevante documentatie (het VIA6-akkoord, de deelprotocollen, een model van bijlage bij een arbeidsovereenkomst,…) op HRMConnect.

Nog geen abonnement op HRMConnect? Neem contact op met ons voor een vrijblijvende demo of offerte

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...