HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Stad Antwerpen heeft vanaf 1 januari 2023 geen arbeiderscontracten meer

Als onderdeel van een lokaal sectoraal akkoord (2020-2025) tussen stad Antwerpen en de vakbonden werd overeengekomen om de verschillen tussen arbeiders en bedienden vanaf 2023 weg te werken. In concreto zullen alle 1.500 arbeiderscontracten van de stad en het OCMW daarom vanaf 1 januari 2023 omgezet zijn in bediendencontracten.

Voor de medewerkers die hun contract omgezet zien heeft dat enkele belangrijke voordelen. Zo zullen ze voortaan bij ziekte een maand lang 100 procent van hun loon behouden in plaats van slechts een week in het arbeidersstatuut.

De gelijkschakeling tussen de contracten van arbeiders en bedienden werd eerder al voorafgegaan door andere acties die voortkwamen uit het sectoraal akkoord, zoals het optrekken van maaltijdcheques, de fietsvergoeding, de tussenkomst in het abonnement voor het openbaar vervoer en de uitbreiding van de hospitalisatieverzekering.

Bron: stad Antwerpen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...