HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

RPR 2.0 - Inleiding Rechtspositieregeling 2.0

Het nieuwe rechtspositiebesluit (nieuw BVR RPR) is vandaag 8/3/2023 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Voor vele lokale besturen is de oefening rond de nieuwe rechtspositieregeling al even bezig. Er wordt nagedacht, ingelezen en vooral heel fijn om te horen ook gesproken met elkaar. Zowel intern als bij nabije lokale besturen. 

De publicatie in het Belgisch Staatsblad is een noodzakelijk laatste stap om de invoering in de praktijk om te zetten. Er werd geen inwerkingtredingsdatum bepaald, waardoor het besluit 10 dagen na publicatie in werking zal treden. Met andere woorden, vanaf 18 maart 2023 kunnen de lokale besturen op eigen tempo al dan niet aan de slag met de implementatie. 

Aanje Kints (Mondea) zal de komende tijd stelselmatig elk onderdeel van het nieuwe besluit overlopen. In aparte thematische dossiers zal de vernieuwende insteek van RPR 2.0. besproken en verduidelijkt worden, met reflectie naar de bestaande regeling. Het eerste artikel is al toegevoegd aan HRMConnect en het tweede dossier komt er volgende week aan. Onderwerp van het tweede uitgebreide dossier is het moderner wervings- en selectiebeleid dat lokale besturen voortaan kunnen voeren.

De bijdrages zijn enkel raadpleegbaar voor abonnees van HRMConnect.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...