HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

De middle managers: de al te vaak vergeten stakeholder in het D&I-verhaal

Een duidelijk én zichtbaar commitment van de top is dé kritische succesfactor bij uitstek voor diversiteit en inclusie. Zonder dat is de kans groot dat diversiteit en inclusie in de organisatie niet serieus genomen wordt en faalt. Dat de top het belang van diversiteit en inclusie erkent en – al dan niet publiekelijk – verkondigt, wil echter niet per se zeggen dat hun woorden zich ook daadwerkelijk in diversiteitsinspanningen of -resultaten vertalen.

Volgens professor David Thomas (2011) zegt de top “all the right things relative to diversity, but their middle management, who really run the organization and create the experience of people who work there, don’t understand and don’t feel accountable for diversity and inclusion.”

In dit artikel zoomen we in op misschien wel de belangrijkste stakeholder in het verhaal van diversiteit en inclusie: de middle managers, de mensen in het midden van een organisatie die zowel strategie als uitvoerend werk aan elkaar moeten koppelen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...