HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Samenwerken tussen verschillende generaties: inzichten, kritieken en uitdagingen

Het gaat tegenwoordig heel vaak over het ‘horen bij een bepaalde generatie’. Zo verwijzen we regelmatig naar bijvoorbeeld Generatie Z of Generatie X en Y, maar er wordt ook met heel veel bias of vooroordelen over generaties gesproken. "Generatie Z, dat zijn de jonge mensen die niet meer standvastig zijn, hun eigen zin doen, en vooral met zichzelf bezig zijn”, is bijvoorbeeld een vaak gehoorde reactie. Maar klopt dit wel? Wat is een generatie precies? Welke generaties bestaan er sinds de Tweede Wereldoorlog en wat zijn hun kenmerken? In dit artikel gaan we hier graag dieper op in.

Hoewel de theorieën over generaties veel inzicht hebben gebracht in hoe historische en sociale contexten invloed hebben op groepen mensen, zijn ze niet zonder kritiek. We behandelen vijf belangrijke kritieken en uitdagingen, met bijzondere aandacht voor de rol van de individuele persoonlijkheid.

Op zoek naar handvaten over hoe u verschillende generaties succesvol kunt laten samenwerken? 
In deze bijdrage geeft Ann Moreels heel wat concrete tips.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in HRMConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...