HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Mag het bestuur ... personeelsleden uitsluiten van het Vlaams zorgkrediet?

In de rechtspositie kan voorzien zijn dat het Vlaams zorgkrediet uitgesloten is voor de algemeen directeur, de financieel directeur en bepaalde leidinggevende functies die aangeduid zijn in de rechtspositie. Daarnaast kunnen nog andere ambten uitgesloten worden van het zorgkrediet en dit om redenen die inherent zijn aan de goede werking van de dienst.

Ondanks de principiële uitsluiting kan aan bovenstaande categorieën toch zorgkrediet (voltijds, deeltijds met 1/5de of 1/2de) toegestaan worden wanneer de goede werking van de dienst hierdoor niet wordt verstoord.

Personen die in een proeftijd zitten of onvoldoende anciënniteit hebben, kunnen niet a priori ontzegd worden van het recht op zorgkrediet. Het recht wordt immers ontzegd voor bepaalde ambten, en niet in functie van de anciënniteit van de medewerkers.

 

Bronnen: artikel 99 Herstelwet van 22 januari 1985

 

Nog geen HRMConnect-abonnee? Wenst u ook toegang tot een kennisdatabank vol relevante publicaties? Neem contact op met ons voor verdere vrijblijvende informatie of een demonstratie ter plaatse: info@hrmconnect.be of 050 642 818.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...