HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Timeboxing voor een efficiënter tijdsgebruik

In dit tijdperk van taak- en tooldiversiteit, onvoorziene omstandigheden en digitale afleiding, is het meer dan ooit een kunst om de focus te bewaren en de tijd optimaal te benutten. Timeboxing kan daarbij helpen. In elk geval stond het fenomeen enkele jaren geleden onbetwist op nummer 1 in een lijst van meer dan 100 productivity hacks langs het lichtend pad richting productiviteitsninja.

Het basisprincipe is eenvoudig: in plaats van to do-lijstjes op te maken, grijp je meteen naar de kalender, waar je voor de opdracht in kwestie een tijdsblok pint. Op die manier verlos je je van alle gedoe met aparte to do-lijstjes en kun je in alle rust focussen op het werk zelf dat je onverwijld op je planning hebt geplaatst – dichtbij of veraf. De kalender wordt zo je planningsloop. Harvard Business Review legt het nog even uit van naaldje tot draadje.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...