HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Uitbreiding lokale regierol naar sociale economie en werk

Het is de Vlaamse regering menens met de lokale autonomie: de bestaande regierol op het vlak van sociale economie én werk wordt verder uitgebreid zodat er een sterkere samenwerking mogelijk wordt tussen de Vlaamse overheid en het lokale niveau. Einddoel? Meer maatwerk in een breder activeringsbeleid aangepast aan de lokale context. Deze week werd het decreet individueel maatwerk gepubliceerd en in de loop van 2022 komen de uitvoeringsbesluiten ook door zodat er vanaf 2023 opnieuw doorgestart kan worden. Meer info op de website van sociale economie van de Vlaamse overheid.

Benieuwd naar welke rol uw gemeente kan spelen op het vlak van sociale economie? Mieke Frans (bestuurssecretaris sociale economie, Provincie Vlaams-Brabant) werkte een gedetailleerde en bovenal inspirerende handleiding uit op maat van lokale besturen. De publicatie werd uitgegeven in nauwe samenwerking met de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en leidt u doorheen het landschap van sociale tewerkstelling, met focus op de rollen die lokale besturen daarbij kunnen opnemen, als actor, als klant of financier, of als regisseur. Absolute must-read voor wie van sociale economie zijn of haar missie maakt. Meer info via onderstaande tegel.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...