Vraag het aan...HRMConnect!

Terug naar het overzicht Vraag het aan...HRMConnect!

Datum: maandag 11 januari 2021

Auteur(s): Redactie HRMConnect

Ook in 2021 blijven de experts van HRMConnect paraat om al uw vragen aangaande personeelsbeleid in lokale besturen te beantwoorden!

 

Deze maand belichten we een vraag die gesteld werd in het kader van het webinar on demand "Tucht- en ontslagrecht in lokale besturen":

"Kan een algemeen directeur, die als tuchtonderzoeker werd aangesteld, de brief met de beslissing van de tuchtoverheid tot vervolging en uitnodiging voor de hoorzitting, ondertekenen in zijn hoedanigheid als algemeen directeur?"

 

Het antwoord van onze experts:

Met toepassing van artikel 279 DLB wordt de briefwisseling van de gemeente/OCMW ondertekend door de burgemeester/voorzitter Vast Bureau en medeondertekend door de algemeen directeur. De notulen worden opgemaakt door de algemeen directeur die bij verhindering (als tuchtonderzoeker uitgesloten van deelname aan verhoren, beraadslaging en beslissing) als notulist wordt vervangen.

De beslissingen van het College van Burgemeester en Schepenen / Vast Bureau  worden ondertekend door de burgemeester/voorzitter Vast Bureau en mee ondertekend door de algemeen directeur. De ondertekeningsbevoegdheid kan worden gedelegeerd, behalve wat de notulen betreft. De algemeen directeur organiseert de behandeling van de briefwisseling en het beheer van het archief waaronder de titels (art. 173 DLB).

----

Voor abonnees stelden we een twee heldere dossiers op die alle vragen en antwoorden naar aanleiding van deze opleiding bundelen. Raadpleeg ze makkelijk via deze link.

 

Ook een vraag over personeelsbeleid in lokale besturen? Stel ze aan HRMConnect!

Contacteer ons via info@hrmconnect.be. Wij leggen uw vraag voor aan onze experts en koppelen snel en betrouwbaar naar u terug.

 

HRMConnect-abonnee worden? Wenst u ook toegang tot een kennisdatabank vol relevante publicaties? Neem contact op met ons voor verdere vrijblijvende informatie of een demonstratie ter plaatse: info@hrmconnect.be of 050 642 818.