HRMConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Nieuwe maatregelen omtrent beëindigen medische overmacht en neutralisatie van het gewaarborgd loon tijdens een progressieve werkhervatting

De wet van 30 oktober 2022 houdende diverse bepalingen betreffende arbeidsongeschiktheid bespreekt naast de nieuwe regels gepubliceerd betreffende de vrijstelling van het ziektebriefje voor één dag arbeidsongeschiktheid, ook volgende maatregelen:

 

  • Nieuwe procedure voor het beëindigen van medische overmacht

Door een wijziging in artikel 34 van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering kan het beëindigen van de arbeidsovereenkomst wegens definitieve arbeidsongeschiktheid enkel via een specifieke procedure gebeuren. Deze procedure vindt u in de Codex Welzijn (boek I, titel 4, hoofdstuk VI, afdeling 3).

 

  • Beperking neutralisatie van het gewaarborgd loon tijdens een progressieve werkhervatting

De neutralisatie van het gewaarborgd loon wordt vanaf heden beperkt tot 20 weken. Dit wil zeggen dat wanneer een personeelslid na meer dan 20 weken progressieve werkhervatting hervalt de normale regels van gewaarborgd loon toegepast worden. Tot voor kort betekende dit dat wanneer een personeelslid herviel, hij of zij volledig terugviel op een uitkering van het ziekenfonds.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...